Wij werken aan onze Kamiel-openluchtklas

Al enkele jaren spookt het door ons hoofd dat we iets leuks moeten doen met onze moestuin… Maar wat?!

Een moestuin is wel wat werk… Toch willen we deze ruimte een nuttige en vooral groene bestemming geven!

Daarom hadden enkele juffen het idee om er een openluchtklas van te maken. Een plaats om met de hele klas fijn samen buiten te zijn en dingen te leren. Met ruimte voor planten en dieren.

Ook niet enkel een ruimte voor kinderen maar ook door kinderen! Daarom werden alle leerlingen van onze school eerder dit schooljaar door de groene schoolmascotte “Kamiel” uitgedaagd om hun ideale openluchtklas te tekenen. Uit deze tekeningen hebben wij, samen met enkele experts (regionaal landschap kleine en grote nete en MOS, milieuzorg op school), heel leuke ideeën kunnen halen. Alle ideeën werden in een plan gegoten … en dan werd het tijd voor ACTIE!

kamielklas groot

Op zaterdag 22 februari 2014 gaven we het startschot. Vele helpers (ouders, kinderen, juffen en professionele helpers van het regionaal landschap) staken de handen uit de mouwen en bouwden aan onze Kamielklas. Met boomschors werd een gezellige kring aangelegd, hierin plaatsen we zitjes van boomstronken. Ook het snoeptuintje (met oa verschillende bessenstruiken) werd aangepland. Achteraan werden palen gezet, zodat we hiertussen in de toekomst ons snoeihout kunnen opstapelen tot een takkenwal. Hierin vinden later egels en andere kleine diertjes een veilige schuilplaats.

Op de plaats waar onze beestentoren komt, werden nu allerlei kruiden gepland. Naast een vlinderstruik, … zorgen deze ervoor dat we verschillende insectjes zullen aantrekken.

kamielklas 2

img_5454

img_5313

img_5319