Verkeer


Kom je met de fiets naar school en ben je op zoek naar de veiligste route? Deze vind je hier op de digitale schoolroutekaart. Via deze kaart vind je de meest aanbevolen route naar onze school. De routes zijn niet altijd de kortste maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. De digitale schoolroutekaart is een project van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar in samenwerking met alle scholen.

 

Kinderen leren hoe ze zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer ….

Kinderen leren wat de vele gevaren kunnen zijn in het verkeer …

Kinderen leren zichtbaar te zijn in het verkeer …

Kinderen verkeersregels leren toepassen …

Heel belangrijk vinden wij dat!

Een les voor het leven!

In deze donkerste periode van het schooljaar, tussen de herfst- en de krokusvakantie doen wij weer mee met de actie “Helm op, fluo top”. Elke dag kunnen onze kinderen stickers verdienen (bij het dragen van een fluo-hesje en een helm) om zo samen met hun ouders leuke uitstapjes te winnen. Regelmatig zal onze fluo-mouse nog extra verkeerscontroles doen en beloningen uitdelen.

Wij zijn dan ook superfier dat wij 1 van de slechts 14 scholen zijn met een GOUDEN verkeersmedaille …

Medaille goud Verkeer op School voor web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarom worden er in alle klassen verkeerslessen gegeven. Alles wat we in de klas leren, passen we nadien ook toe in het echte verkeer.

De kleutertjes gaan vaak op wandeling en oefenen dagelijks hun fietsvaardigheden met hun prachtige nieuwe loopfietsen en driewielers op onze speelplaats.
p1140890

p1140892

p1150174

Onze leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gaan elke jaar op verkeerswandeling, georganiseerd door verkeersdienst van de stad Turnhout. Maar ook projecten als “meester op de fiets” geven goede resultaten.

Voor het 3de leerjaar staat onder andere het verkeerspark op het programma.
img_7692

In het 4de leerjaar gaan we nog een stapje verder en oefenen we naast de beschermde schoolomgeving ook al meer en meer in het echte verkeer.
img_1611

Het 5de leerjaar ondervinden we zelf wat “de dode hoek” wil zeggen door in een grote vrachtwagen te kruipen.gaat oefenen op het parcours in het stadspark.

dode-hoek-001

dode-hoek-011

Voor het 6de leerjaar nemen we deel aan het fietsexamen. Spannend hoor, zo alleen de weg op! en reuzefijn als we steeds eindigen in de top 3. In juni 2013 werd onze klas de winnaar, uit alle 28 Turnhoutse 6de leerjaren! In 2014 stonden we op 3. De gewonnen uitstap naar Bobbejaanland was dan ook heel erg leuk!
img_7838

Maar ook op schoolniveau werken we elk jaar verschillende projecten uit:

Zo winnen we jaar na jaar de titel “meest zichtbare school”. Al onze leerlingen dragen in de donkerste periode van het jaar, tussen de kerst- en de paasvakantie, steeds een fluo-hesje.
dscf4304

Of tijdens de week van de zichtbaarheid zelf een toneelstukje in elkaar steken, in de donkere kelder van onze school. Dat was confronterend!

Hebben jullie onze schoolfietsen al gezien? 10 mooie nieuwe fietsen, zo kunnen we goed oefenen met onze echte verkeerslichten!

Jaar na jaar willen we onze oefenmaterialen uitbreiden. Zo kregen we sinds juni 2012,  20 extra loopfietsen voor de kleuterschool en 10 prachtige fietsen voor de jongste kinderen van de lagere school.

In het najaar van 2012 namen we de nieuwe bagcovers in gebruik om extra zichtbaar te zijn in het verkeer.

Sinds september 2011 zijn we voor het eerst de trotse eigenaars van een 10/10 logo!  Mede door deze steun kunnen we vele mooie projecten verwezenlijken.

Wij danken de provincie voor de subsidie die onze verkeerswerking mogelijk maakt!