Inschrijvingen

Op zoek naar een warme, kwaliteitsvolle school?

Kennismaken en een kijkje nemen?

U kan steeds telefonisch (014 41 41 78 of 0473 41 41 78) of via mail (directie@basisschoolkameleon.be) een vrijblijvende afspraak maken.

We vertellen u dan graag hoe onze school werkt, we beantwoorden al uw vragen en we nemen samen een kijkje in de verschillende klassen.

Inschrijven peuters

Peuters van 2 jaar en 6 maanden kunnen naar school op vaste instapdagen, namelijk:

• de eerste schooldag van september
  • de eerste maandag na de herfstvakantie
  • de eerste maandag na de kerstvakantie
  • op 1 februari
  • de eerste maandag na de krokusvakantie
  • de eerste schooldag na de paasvakantie
  • maandag na OH Hemelvaart

Kleuters vanaf 3 jaar kunnen op elke schooldag instappen.

Dit schooljaar (2022-2023) instappen?

> NIET aanmelden, gewoon een afspraak maken met de school.

Volgend schooljaar (2023-2024) instappen?

> WEL aanmelden vanaf  maart 2023 via www.kiesjouwschool.be

Wil je je kind inschrijven op deze school?

Het inschrijven in Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar gebeurt allemaal via hetzelfde aanmeldingssysteem. Zo voorkomen we wachtrijen aan de schoolpoort.
Er is voor elk kind een plaatsje in een school van de gemeente waarvoor jij kiest.

De aanmelding wordt verduidelijkt op deze folder.

Infofilmpje over digitaal aanmelden ( filmpje):

Wie moet zich aanmelden?

Kinderen geboren in 2021

Is jouw kind geboren in 2021? Dan moet je hem of haar aanmelden door jouw schoolkeuze door te geven, ook wanneer het volgend schooljaar nog niet zal starten.

Andere kinderen

• Gaat jouw kind nu al ergens naar school en wil jij veranderen vanaf 1 september 2023 of later in het schooljaar? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
  • Gaat jouw kind naar het buitengewoon onderwijs? Daar gelden andere regels. Lees er meer over op www.onderwijs.vlaanderen.be

Aanmelding – en inschrijvingsperiodes

januari tot en met … februari 2023 – Voorrang voor broers en zussen, en kinderen van personeel

Heb je reeds een broer of zus in onze school of is één van de ouders een personeelslid van onze school?  Dan kan je rechtstreeks inschrijven in de periode hiervoor voorzien op onze school (24 januari tot en met … februari).

maart 2023 (correcte data volgen nog) – Aanmelden

Je kan jouw kind enkel in deze periode aanmelden, maar op welk moment jij dit precies doet, speelt geen rol. Aanmelden kan via www.kiesjouwschool.be. Als dit niet lukt, kan je hulp vinden op een helpdesk of in onze school. Op deze website kan je ook zien hoeveel plaatsen er op de verschillende scholen voor de verschillende geboortejaren of leerjaren er zijn.

• Stap 1:  ga naar kiesjouwschool.be
  • Stap 2:  kies één of meerdere scholen voor je kind  (hoe meer scholen, hoe meer kans)
  • Stap 3:  geef de scholen in volgorde van je voorkeur door,  je eerste keuze geef je dus eerst door
  • Stap 4:  meld je kind aan

april – mei (correcte data volgen nog) – Inschrijven voor aangemelde kinderen

Is je kind aangemeld, dan krijg je begin april bericht in welke school je jouw kind kan inschrijven. Ga tussen … april en … mei naar die school en schrijf je kind in. Ben je te laat? Dan kan je jouw kind inschrijven vanaf de vrije inschrijvingen vanaf … mei 2023, als er nog plaatsen zijn.

Vanaf … mei 2023 – Vrije inschrijvingen

Meldde je jouw kind niet aan of kon je het niet inschrijven in de school waarvoor je het aanmeldde? Dan kan je jouw kind vanaf … mei 2023 rechtstreeks op een school inschrijven. Hou er wel rekening mee dat er dan al heel wat kinderen ingeschreven zijn. Ga daarom zo snel mogelijk naar de school. Wanneer je jouw kind inschrijft, is nu wel belangrijk!

Vragen?

Heb je vragen over het aanmelden?

Stel je vraag via info@kiesjouwschool.be of telefonisch elke werkdag tussen 9 en 12 uur bij:

• Oud-Turnhout gemeentehuis – 014 46 22 11
  • Turnhout Stadskantoor en Digidak – 0474 94 58 29
  • Vosselaar gemeentehuis – 014 60 08 53
  • LOP-deskundige – 02 553 10 15

Heb je vragen over schoolkeuze?

Je kan steeds terecht bij de school waar je gaat inschrijven, het Vrij CLB, CLB GO! en het LOP:

• Vrij CLB – 014 41 64 39
  • CLB GO! – 014 41 33 30