Slideshow

MOS

Onze grootste troef is onze visie op leren.

WAT kinderen leren is immers in elke school hetzelfde (vastgelegd door de minister in ontwikkelingsdoelen en eindtermen), maar …

HOE kinderen leren, daar willen wij graag het verschil maken!

Ons leerkrachtenteam vertaalde dit in een mooie visie op leren waarin we de volgende bouwstenen centraal zetten. Onze leerkrachten onderwijzen (geven instructie) waar het moet, maar zijn zo vaak als het kan, coach in hun klas.

bouwstenen

Deze visie vertaalt zich in de klas in een modernere manier van leren. We gebruiken steeds nieuwe aangepaste methodes.

Kinderen zitten heel vaak in groepjes bij elkaar, in de klas maar ook daarbuiten. (in de zaal, in de openluchtklas, in de buitenhoekjes, …)

In elke klas werken we met iPads en een digitaal smartboard.

Binnen de pedagogische visie van Scholengroep Fluxus willen we leerlingen opvoeden tot gekwalificeerde, ondernemende, creatieve en probleemoplossende volwassenen. Hiervoor willen we onze leerlingen de gelegenheid geven om o.a. actief, zelfontdekkend, sociaal en/of zelfregulerend te leren. Dit zijn een aantal bouwstenen die wij centraal stellen in onze lessen en die ons helpen om leerlingen te wapenen voor de toekomst en extra leerwinst na te streven.

 

 

MOS: Milieuzorg Op School

Onze school is gelegen in een prachtige groene omgeving.

We hebben een openluchtklas, onze Kamielklas. Hierin kunnen onze kinderen naar hartenlust leren, werken en genieten in en van de natuur. Samen met Kamiel, onze groene schoolmascotte maken we we er elke dag opnieuw een groener plekje van.

 

Ook andere activiteiten op school proberen we te vergroenen … zo vragen wij om de boterhammen mee te brengen in een brooddoos, de drankjes in een drinkbeker en de koek in een koekendoosje, voorzien van naam en klas.

 

We gebruiken gerecycleerd papier voor al onze kopies.

 

Kamiel roept op om afval te verminderen en beter te sorteren. Bekijk zijn video door te klikken!

 

Image50

 

 

Groen Groen Groen … Heerlijk om in deze mooie natuur te kunnen leren, spelen en genieten!
img_5575
Onze school onderscheidt zich zeker van alle anderen door de prachtige groene en rustige omgeving.
Wij hebben een speelbos en een speelberg waar kinderen naar hartenlust kunnen genieten van de natuur. Samen buiten spelen … zo leuk!

img_5376

img_5378
Zorg dragen voor het milieu is een belangrijke levensles die we al onze leerlingen willen bijbrengen.

Samen met de MOS organisatie willen we onze milieu-werking steeds verbeteren en verdiepen. Ondertussen werken we aan MOS logo 3.

 

Enkele voorbeelden uit onze werking:

 

Omdat wij aan afvalpreventie doen, vragen wij om de boterhammen mee te brengen in een brooddoos, voorzien van naam en klas.
Wij vermijden zoveel mogelijk afval. We leren onze leerlingen afval sorteren in de verschillende vuilbakken. Daarom stimuleren we onze leerlingen om ook geen eigen drankjes mee naar school te brengen, maar is er in de school gelegenheid om tijdens de voormiddagspeeltijd en s middags drankjes te gebruiken uit recycleerbare glazen literflessen.
Water is ook heel gezond en mag steeds gratis gedronken worden.
Ook in de klas mogen de leerlingen op verschillende momenten water drinken uit een hervulbaar flesje of uit een eigen drinkbekertje.

Ook met papier willen we milieuvriendelijk omgaan. Zo kozen we er voor om sinds januari 2010 alleen nog gerecycleerd papier te gebruiken. Een grote maar geslaagde aanpassing!

We besparen energie en werken hiervoor leuke wedstrijden uit om de kinderen te stimuleren. We doen ook elk jaar mee aan dikke-truiendag.

We maken werk van onze Kamielklas: een openluchtklas midden in de natuur.

img_5454

… en veel meer!

 

En om dit alles op een kindvriendelijke manier te doen is er natuurlijk onze Kamiel, onze groene schoolmascotte, de kameleon die woont op onze school …
img_5400