Na de basisschool (nieuw)


[spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Klaar met de lagere school … En wat nu?
We zijn er als school van overtuigd dat al onze kinderen talent hebben. De individuele ontwikkeling staat hierbij dan ook centraal. Extra snel voor diegenen die extra uitdaging nodig hebben of wat langzamer wanneer je het als leerling wel kan, maar iets meer tijd nodig hebt.
Daarom werken we heel graag samen met Talentenschool Turnhout, een secundaire school met een Persoonlijke, Innovatieve en Talentontwikkelende aanpak. Kortom: een school met PIT! Doorheen het schooljaar maken onze leerlingen op regelmatige basis kennis met Talentenschool Turnhout en hun ruim studieaanbod (Talentendag en STEM-dag). Veel van onze kinderen vervolgen dan ook hun weg richting deze school en gaan hier verder aan de slag met hun eigen talenten. 

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13800″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Talentenschool Turnhout wil iedere leerling uitgedaagd en goed voorbereid naar de eindmeet brengen van het secundair onderwijs. Met een rugzak waar ze trots op zijn en die bruikbaar is in het verdere leven.
Om dit waar te maken krijgen de leerlingen vanaf het 1stejaar A-stroomen B-stroomeen brede basiskennis mee, maar kunnen ze ook kiezen uit talent- en praktijkmodules. Weten ze al waar hun talent ligt, dan kunnen ze zich heel doelgericht voorbereiden op de tweede graad, maar als ze nog zoeken en twijfelen kunnen ze proeven van alle vakken waaruit ze in de tweede graad kunnen kiezen. Op het talentenrapportzie je als ouder het persoonlijke traject van de leerling dat hij met zijn leerkracht en coach bespreekt tijdens het groeigesprek.
Door hun Cognosco-aanpak in de A-stroom en Flextra-aanpak in de B-stroomheeft Talentenschool Turnhout niet enkel aandacht voor kennis, maar ook voor vaardigheden, attitudes en 21ste-eeuwse competenties. Hun leerlingen bereiken hierdoor niet enkel op een kwaliteitsvolle manier de eindtermen, maar beschikken na de eerste graad over extra competenties die nodig zijn voor de uitdagingen van morgen.
Leerlingen die interesse hebben in STEMworden binnen Talentenschool Turnhout op hun wenken bediend. Vanaf het 1stejaar kan je voluit kiezen voor STEM-modules, bovenop de vakkencluster STEM, die leerlingen uitdagen om probleemoplossend op zoek te gaan naar technologische problemen. Hiernaast worden leerlingen tijdens project XL uitgedaagd in out of the box-projecten.
Talentenschool Turnhout beschikt over een nieuw en compact schoolgebouw, uitsluitend bestemd voor leerlingen van de 1stegraad, waardoor de overgang van lagere school naar secundair vlot en veiligverloopt.

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13802″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In de hogere graden kunnen de leerlingen kiezen tussen 7 departementen (ASO, TSO of BSO). Ligt hun talent in het creatieve, dan kiezen ze het beste een richting uit het grafische departement; is de leerling taalgevoelig, dan vindt hij vast zijn weg in het departement talen; leerlingen die gefascineerd zijn door de wonderen van de natuur vinden hun uitdaging in het departement natuur en wetenschappen (STEM); heeft de leerling dollartekens in de ogen kan hij zich laten inspireren in het economische departement; is de leerling geboeid door zorg voor anderen kan hij zijn talent kwijt in het sociale departement; leerlingen met een passie voor wetenschap en techniek kunnen terecht in het departement technische wetenschappen; wil de leerling gasten verwennen op een hoog culinair niveau, dan kan deze terecht in het departement hotel.

[/spb_text_block] [spb_single_image image=”13806″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_single_image image=”13808″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_single_image image=”13810″ image_size=”full” frame=”noframe” intro_animation=”none” full_width=”no” lightbox=”yes” link_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Geïnteresseerd?
Klik dan zeker even door naar de website van Talentenschool Turnhout!

[/spb_text_block]