ICT

In onze moderne maatschappij kunnen we de computer en informatica niet meer wegdenken.

Onze school is door de jaren heen dan ook gegroeid naar een professionele leeromgeving!

Sinds september 2013 werken wij in al onze klassen met iPads.  We beschikken ondertussen over een extra iPad-koffer zodat ze erg flexibel ingezet kunnen worden. Zowel onze kleutertjes als onze kinderen van de lagere school zijn er al goed mee vertrokken. Zo leuk om al spelend te leren, zelf dingen op te zoeken, foto’s en filmpjes te maken, berichten en taken digitaal te versturen, werken aan een powerpoint-presentatie op de iPad, … geen probleem!
Op deze manier leren wij met voorsprong!

IMG_2045

Al vele jaren beschikt ELKE klas van de lagere school over een smartboard. Een digitaal schoolbord heeft zoveel voordelen!

Onze juffen, maar zeker onze leerlingen, kunnen niet meer zonder!

Zo’n leuke manier van oefenen! Dezelfde gekleurde afbeelding uit de rekenboeken, zomaar op het bord! Dat is duidelijk!

Of een filmpje van het internet. 1 druk op de knop en we kunnen dadelijk kijken! We brengen de wereld in onze klassen!

Ook leerlingen vinden het erg fijn om met het bord te werken. Met de stiften schrijven, met de vingers tikken, …

Je moet het gezien hebben!

smartboard

In de kleuterschool werken we met een speciaal smartboard, onze lighthouse schijnt op een grote mat op de grond, maar werkt op dezelfde digitale manier. Kinderen werken met een digitale pen en oefenen al spelend allerlei vaardigheden, begrippen, denkstategiën, … in.

lighthouse

Maar ook de computer en laptop zijn volledig geïntegreerd in onze schoolwerking.

In elke klas, beginnend van in de eerste kleuterklas,  vind je er verschillende terug waar alle leerlingen dagelijks op werken.

Ook op vlak van technologie staan we op nummer 1!

Onze school nam deel aan een “proeftuin-project”. Zo bouwden we onze kennis maar ook onze materialen van onze technologieklas op.

Eerst denken, een proces doorlopen, … maar zeker ook doen! Het is leuk om op dit vlak je talent te ontdekken.

Onze leerlingen zijn fier op wat ze ontdekken, weten en kunnen.