Schoolrestaurant

Vorig schooljaar opende het nieuwe restaurant van Basisschool Kameleon.
Waar voorheen de kinderen 2 keer opnieuw een rij moesten maken, stil moesten staan en 10 minuten in volledige stilte moesten eten in een saaie refter … is het nu anders, en is er plaats gekomen voor ons open restaurant!
We kiezen ervoor om de middagpauze van onze school anders te organiseren. Tussen 12u10 en 13u kunnen de kinderen van de lagere school vrij binnen wandelen. Ze mogen kiezen waar en bij wie ze zitten en hoelang ze erover willen doen om hun boterhammetjes op te eten. De refter is een gezellige plaats geworden met leuke hoekjes, hoge tafeltjes om recht te staan, 2 verschillende toogjes met hoge krukken en ook een loungehoekje met kleine bankjes en stoeltjes.
We werken vanaf nu ook samen met “Vloeibar” om dagelijks verse soep aan te bieden, gemaakt van groentjes uit de stadsboerderij van Turnhout. De reacties van onze kinderen waren heeeeeel enthousiast! Zo leuk!
We organiseerden ook een wedstrijd om een leuke naam voor ons restaurant te bedenken. De inbreng van kinderen vinden we belangrijk! Renzo werd de winnaar met de naam “Kamiel’s place”. Dit kadert binnen onze visie van een positief schoolklimaat.
Erg welkom om een kijkje te komen nemen!

IMG_3361

Kinderen die op school blijven eten, betalen per maand 4 euro voor middagtoezicht. U ontvangt een fiscaal attest.

Prijzen:
drank: € 0,50
verse dagsoep: € 1
1 Maandag per maand is het BESTELDAG voor drank en soep. Alle ouders vullen deze brief in en bestellen voor de volgende maand.

Als drank is er keuze tussen melk, chocomelk, aardbeienmelk, appelsap, sinaasappelsap en water.
Omdat wij aan afvalpreventie doen, vermijden wij zoveel mogelijk afval. Daarom is er in de school gelegenheid om tijdens de speeltijd en ’s middags drankjes te gebruiken uit recycleerbare glazen flesjes.

Kinderen die toch drinken van thuis willen meebrengen, gebruiken bij voorkeur een drinkbus en houden zich aan de gezonde drankjes die we ook op school verkopen. Frisdranken zijn niet toegestaan.
Water is heel gezond en mag steeds gratis gedronken worden, ook in de klas.
Tijdens de speeltijden eten de leerlingen een knabbel, liefst een stukje fruit of een droge koek. Geen chips of snoep!

Op woensdag- en vrijdagnamiddag is het fruitdag.  Elke woensdag krijgt elk kind gratis een stukje fruit van de school. Onze fruitmama’s helpen bij de verdeling van het fruit.

Op vrijdag is het “fraterdag”, en eten we enkel fruit en drinken we enkel water. Onze kinderen brengen op vrijdag zelf van thuis fruit mee naar school en koekjes zijn verboden.