Middagpauze

Kleuters

De kleuters eten in de eigen klas. Dit zorgt voor rust en begeleiding op maat.

 

 

Lagere school :  Kamiel’s Place … een echt schoolrestaurant

 

We kiezen ervoor om de middagpauze voor onze lagere school anders te organiseren. Geen stress meer in een volle, saaie refter, lang wachten, weinig speeltijd over, …

Tussen 12.10u en 13u kunnen de kinderen vrij binnen wandelen in ons schoolrestaurant ‘Kamiel’s Place’. Ze mogen kiezen waar en bij wie ze gaan zitten en hoelang ze erover willen doen om hun boterhammen op te eten. De refter is een gezellige plaats geworden met leuke hoekjes, hoge tafeltjes om recht te staan en  2 toogjes met krukken.

 

 

 

 

Soep :

We voorzien dagelijks verse soep, zowel voor de kleuters als voor de leerlingen van de lagere school. Deze moet vooraf besteld worden via een maandelijkse bestelkaart. Een portie soep kost € 1  en  wordt verrekend via het maandelijks schoolfactuur. 

 

 

Gezonde keuzes : 

We stimuleren water drinken. Alle kinderen mogen de hele dag door water drinken. Er zijn bekers in elke klas. 

 

Op woensdag doen we mee aan het project ‘Tutti Frutti‘. In het begin van het schooljaar houden we een sponsorloop om dit te bekostigen. Dit betekent elke woensdag een gezond en gratis stuk fruit voor elk kind. Je kind hoeft dus op woensdag geen tussendoortje mee te brengen. 

 

 

Op vrijdag is het ‘Fraterdag‘. FR(uit)(w)ATERdag… De kinderen drinken enkel water en eten als tussendoortje fruit. Het fruit wordt van thuis meegebracht. 

 

 

Snoep, chips, koeken met chocolade, frisdrank, … horen niet thuis op onze school. Als tussendoortje kiezen we voor fruit, groenten, een droge koek, …

 

 

Milieu

We willen onze kinderen zo goed mogelijk leren zorg dragen voor het milieu. Daarvoor vragen we om boterhammen in een brooddoos te doen en drank in een drinkbus.  Tijdens de voormiddagspeeltijd en de middag kunnen de kinderen ook drankjes verkrijgen op school (ook via de maandelijkse bestelkaart). Deze worden geschonken uit glazen flessen. Een drankje kost € 0,5 en wordt verrekend via het maandelijks schoolfactuur. 

 

 

 

 

Kinderen die op school blijven eten, betalen per maand 4 euro voor middagtoezicht. U ontvangt een fiscaal attest.